Over de website en de maker

Voor Tjalling

Wat is vriendschap? Men zegt wel eens: "echte vriendschap is goud waard!". Iets voor iemand doen of helpen, zonder daar gelijk zelf iets voor terug te willen krijgen. Dat is naaste liefde! Wat je geeft dat krijg je ook weer terug!

De maker van de website van Arristara is Tjalling. We kennen elkaar al heel wat jaren en zijn goede vrienden van elkaar.

Op het moment toen ik Tjalling vroeg of hij de Website van Arristara wilde maken, zei hij gelukkig "ja". Zelf kan ik wel redelijk goed met de computer overweg, maar een website maken is (nog) niet voor mij weggelegd. Zo hielp hij me hoe ik een domeinnaam voor de website moest aanvragen. Van daaruit ging ik zelf aan de slag. Met teksten schrijven en afbeeldingen maken en zoeken.

bekers-aasWe hebben, en dat doen we nog, heel wat afgemaild en gebeld. Want er komt toch wel heel wat meer bij kijken dan zo maar even een website maken. Welke kleuren ga je gebruiken. Eén geluk. In het logo dat Hjalmar heeft ontworpen komt de kleur paars voor. Dat werd gelijk de hoofdkleur. Daarna gebruikte Tjalling een lichte kleur geel als achtergrond. Daarna kwam de grootste klus voor hem. Alle teksten en afbeeldingen kregen een plek. Als leek besef je eigenlijk niet wat er allemaal bij komt kijken om een website te maken. Het is hem gelukt! Het resultaat mag er zeer zeker zijn. Ik krijg heel veel complimenten over de site "over hoe fantastisch de website er uit ziet". Dat is ook te lezen in het gastenboek. Ik ben daar enorm trots op. Dat geef ik ook weer aan Tjalling door. Tenslotte heeft hij er heel wat tijd en energie in gestoken om tot dit mooie resultaat te komen.

De website van Arristara staat als een huis. Eén ding heb ik wel begrepen. Een website moet actief blijven. Daarin staat Tjalling weer paraat. Hij onderhoudt de agenda voor me. Maar ook de vernieuwingen, waar we op dit moment mee bezig zijn. Wederom een hoop te e-mailen en te bellen.

Het is altijd gezellig om even telefonisch contact te hebben. Tijd om bij te praten.

Ik hoop toch eens wat meer te gaan leren over "hoe het maken en het bijhouden van een website in zijn werk gaat".

Dank je wel Tjalling voor al je tijd en energie die je in het maken van deze website hebt gestoken en uiteraard hopelijk nog een lange tijd zal blijven doen.

Voor jou speciaal wordt je de bekers Aas aangeboden. Je bent dus letterlijk een geschenk uit de hemel. Voor velen om je heen!!

John


Reactie van Tjalling

Nou ben ik geen "webdesigner" van beroep, maar ik vind het wel leuk om met internet bezig te zijn voor de hobby. Ik ben me sinds een paar jaar geleden gaan verdiepen in het bouwen van een compacte maar complete website. Vanuit dat basisontwerp is deze website ontstaan.

Omdat webdesignen niet mijn dagelijkse werk is, was het een flinke klus. Maar als je daar de dankbaarheid van John tegenover zet, was het een erg leuke klus! Maar een website is nooit echt "af". Regelmatig plaatsen we veranderingen.

Alle teksten en afbeeldingen zijn gemaakt of gekozen door John. Ik heb me dus voornamelijk bezig gehouden met het plaatsen, corrigeren, uitsnijden, en optimaliseren van deze elementen. Maar de layout van de site en de achterliggende code heb ik wel gemaakt. Het logo is gemaakt door Hjalmar. En sommige tekeningen zijn weer door vrienden van ons gemaakt.

Een mooi samenwerkingsverband dus! Dat doen vrienden voor elkaar...

Tjalling

Arristara Arristara