Arristara

Deviant Moon Tarot door Patrick Valenza

Op jonge leeftijd begon Patrick Valenza al met tekenen. In plaats van zich te uiten in woorden, deelde hij zijn verhalen door te gaan tekenen. Hij ontdekte de tarot en raakte onder de indruk van de karakters. Patrick bestudeerde de tarot voor vele jaren.
Op zijn eigen manier ontwikkelde hij een eigen stijl waar hij de beelden vanuit zijn kindertijd op weg naar volwassenheid een gezicht gaf in The Deviant Moon Tarot.

Voor het maken van The Deviant Moon Tarot zijn er van verschillende vormen van fotografie gebruik gemaakt. Elke kaart begon met een complete tekening en werd daarna gescand naar de computer waar verschillende foto’s als figurant dienden. Kleding die in de negentiende eeuw door de bewoners werd gedragen leverde een bijdrage aan The Deviant Moon Tarot. Patrick boog, draaide en hervormde de foto’s om deze te versieren met mantels, laarzen en hoeden. Foto’s van begraafplaatsen en gebouwen die je op de achtergrond ziet werden gemaakt van een verlaten gekkenhuis. Kapotte deuren, ramen en muren werden kastelen, fabrieken en steden. De karakteristieke vormgeving werd beïnvloed door oude Griekse kunst met een lichte abstracte draai.

De symbolen die voor dit deck komen uit dromen en verbeeldingen uit Patrick zijn kindertijd. Hij werd altijd geïntrigeerd door een zwaarmoedig gevoel in het leven en heeft een manier gevonden om deze beelden die in zijn hoofd zaten, om te zetten naar de karakters die hij zelf bedacht. De maan is altijd een geestelijke vriend van hem geweest. De maan die in de nacht de wacht over hem houdt.

Tarot is de meest grote invloed op de kunst die Patrick maakte. Hij ontdekte de tarot toen hij negen jaar was. Hij was gelijk in de ban van de unieke karakters die hij op elke kaart zag en bestudeerde het kunstwerk van alle kanten. Terwijl zijn klasgenoten tekenden wat ze normaal gesproken op die leeftijd doen, was Patrick bezig met het maken van zijn eigen kleine tekeningen van de dwaas of de magiër. In heel wat jaren heeft hij meerdere malen geprobeerd om een eigen tarotdeck te maken, maar kwam telkens niet verder dan een paar kaarten. Maar hij hield het idee vast en maakte gebruik van zijn eerdere creaties en veranderde ze in The Deviant Moon Tarot.

Patrick Vicenza heeft er vol inspiratie drie jaar over gedaan om The Deviant Moon tarotdeck. In werkelijkheid heeft het meer dan dertig jaar geduurd om dit werk compleet te maken. De kunst van Patrick is niet alleen een nalatenschap, het is een verslag van zijn leven.

 

Arristara Arristara

Arristara

Arristara

ArristaraArristara